Eraicon-AC1Eraicon-BloodlinesEraicon-AC2Eraicon-BrotherhoodEraicon-RevelationsWeapons

Кинджал
Кинджал
Інформація
Ігри Assassin's Creed
Assassin's Creed II
Assassin's Creed: Братство крові
Assassin's Creed: Відвертості
Втрата Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0
Швидкість Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0
Комбо-удар Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0 Waffenwert-0
Тип Холодна зброя,
Коротка зброя
Ким використовується Альтаїр ібн Ла-Ахад
Еціо Аудиторе да Фіренце

Кинджал — один з головних видів зброї, що ідеально підходить для маневрування в бою. Низька шкода компенсується швидкістю рухів.

Assassin's CreedРедагувати

У першій частині короткий клинок використовується разом з метальними ножами. В процесі гри він поліпшується лише один раз. Перший клинок (скімітар) має шкіряну рукоятку. У другого лезо таке ж, але рукоять стає візерунковою та металевою.

Assassin's Creed IIРедагувати

В Assassin's Creed II кинджал є обов'язковою зброєю. Його вас змусить купити Маріо (не за свій рахунок, а за його) в 3 послідовності. У грі доступна наступна коротка зброя.

Назва Шкода Швидкість Захист Вартість
Простий Кинджал 1 1 2 500 ƒ
Ніж 1 2 3 1,300 ƒ
Стілет 2 4 1 2,200 ƒ
Чинкуеда з жолобком 3 3 4 4,100 ƒ
Ніж Султана 3 5 3 4,300 ƒ
Ніж м'ясника 4 3 5 6,400 ƒ
Зазубрена чинкуеда 5 5 4 9,500 ƒ

Assassin's Creed: Братство крові Редагувати

В Братстві Крові ви також обов'язково повинні купити кинджал і наплічники, природно не за свій рахунок, а за рахунок Нікколо Макіавеллі. У грі будуть доступні всі ті ж кинджали що і в минулій, але плюс Кинджал Марії, що має зовнішній вигляд, як у ножа султана (доступний якщо пройти випробування куртизанок), Кинджал Брута (доступний якщо пройти всі гробниці Ромула) і Кістяний кинджал Ромула. Як і в першій частині, кинджали використовуються разом з метальними ножами.

Назва Шкода Швидкість Захист Вартість
Стілет 1 1 2 300 ƒ
Ніж 1 2 3 700 ƒ
Кістяний кинджал Ромула 2 4 4 1900 ƒ
Кинджал 2 4 1 6250 ƒ
Ніж м'ясника 3 5 3 5000 ƒ
Зазубрена ченкуеда 4 4 2 8600 ƒ
Кинджал Марії 5 3 4 Відкривається після проходження всіх місій куртизанок.
Кинджал Брута 5 5 5 Відкривається після проходження всіх храмів Ромула.
Чинкуеда з жолобком 5 2 4 N/A (неможливо купити в ковалів, зате можна взяти у вартових)

Assassin's Creed: Відвертості Редагувати

У Відвертостях доступні наступні кинджали:

Назва Шкода Швидкість Захист Вартість
Курдська Джамбія 1 2 2 345 Акче
Македонський кинджал 2 2 2 518 Акче
Арабський кинджал 2 4 1 1,848 Акче
Ніж м'ясника 3 5 3 5,750 Акче
Ніж Баязида 5 3 4 13,248 Акче
Афганський хайберський клинок 4 4 2 11,040 Акче
Циганський стілет 4 3 4 Відкривається після виконання всіх місій циганок.
Кинджал Мехмета 5 5 5 Відкривається після місій Відкриття.

БійРедагувати

Dague
Короткий клинок відрізняється від середньогї зброї тим, що він у два рази швидший, що робить його дуже ефективною зброєю проти ворогів з низьким званням, такі як рядові, ополченці і т.д. (див. розділ Варта). Однак, коли ранг супротивника збільшується, кинджал стає менш ефективним, а іноді навіть марним. Але це не відноситься до першої частини гри.

Цікаві фактиРедагувати

  • Альтаїр був єдиним асасином в Assassin's Creed, хто користувався кинджалом. Винятками були Кадар і Малік Аль-Саіф (до тих пір, поки не втратив руку). 
  • В ACB, якщо у Еціо під час відкритого бою кинджалом кінчаються ножі, то він буде кидатися піском.

Відвідайте інші вікіпроекти на Вікія!

Випадкова вікі